El Suprem rebutja l'indult total a Juana Rivas i es divideix sobre el parcial

El Tribunal Suprem, amb huit vots a favor i huit en contra de l'indult parcial, ha enviat ara un informe al govern

Juana Rivas en una imatge d'arxiu quan es va iniciar el juí
Juana Rivas en una imatge d'arxiu quan es va iniciar el juí / EFE

El Tribunal Suprem s'ha oposat per unanimitat a la concessió d'un indult total a Juana Rivas, la veïna de Maracena (Granada) que va ser condemnada a dos anys i sis mesos de presó per un delicte de sostracció de menors, i no ha aconseguit un acord per a donar suport a un indult parcial.

Descartat l'indult total, el ple de la sala segona s'ha partit en dos blocs de huit magistrats, uns punts a favor i d'altres en contra de donar suport a l'indult parcial, que era la posició adoptada per la Fiscalia i el ponent de l'informe del Suprem, per la qual cosa el Tribunal Suprem ha enviat un informe al govern en el qual es recull la postura d'ambdós grups de magistrats.

La sala explica que la seua funció és la d'il·lustrar el govern sobre els elements que recomanen o desaconsellen fer ús del dret de gràcia. En aquest cas, el Tribunal Suprem conclou que el compliment d'eixa funció, amb el criteri dividit dels integrants de la sala, “en res es ressent, més aïna al contrari, s'enriqueix amb la conjunta exposició de les raons sostingudes pels uns i els altres”.

També et pot interessar

stats