El Suprem fixa en més de 1.500 milions d'euros les indemnitzacions del Prestige

El tribunal va condemnar a 2 anys de presó al capità del petrolier que es va afonar en 2002 enfront de les costes de Galícia.

Neteja de les costes gallegues després de l'enfonsament del Prestige en 2002
Neteja de les costes gallegues després de l'enfonsament del Prestige en 2002 / Europa Press

El Tribunal Suprem ha dictat la sentència definitiva sobre la responsabilitat civil derivada de la catàstrofe del Prestige, que fixa indemnitzacions per més de 1.500 milions d'euros repartides entre l'estat espanyol i el francés, la Xunta de Galícia i altres 269 afectats.

L'alt tribunal ha estimat els recursos de la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'estat francés, entre altres, contra l'acte de responsabilitat civil dictat el novembre de 2017 per l'Audiència de la Corunya. Aquesta decisió conclou amb la sentència penal dictada pel Suprem en 2016, que va condemnar a 2 anys de presó al capità del petrolier que es va afonar en 2002 enfront de les costes de Galícia.

Les indemnitzacions han de ser abonades per les parts ja condemnades, que són el capità del vaixell, Apostolos Ioannis Mangouras, i la companyia asseguradora, The London Steamship Owners Mutual Insurance Association. Subsidiàriament, assumeix el pagament la propietària del buc, Mare Shipping INC, i el Fons Internacional d'Indemnització de Danys deguts a la Contaminació per Hidrocarburs.

També et pot interessar

stats