El Suprem decreta 10 anys de presó per a un professor per abusar de dos alumnes

Va realitzar tocaments "de clar contingut sexual" en dues ocasions a un menor i en quatre a l’altre

La façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu
La façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu / Óscar del Pozo

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de deu anys de presó imposada a un professor d'una localitat del Camp de Morvedre, per abusar sexualment de dos alumnes, quan els menors cursaven primer d'ESO, als quals va oferir classes extraescolars a sa casa per a ajudar-los a pujar la nota.

El Suprem confirma així tant la sentència del TSJCV com la de primera instància, dictada per l'Audiència de València. El docent complirà cinc anys de presó pels abusos comesos sobre cada menor, dos anys més de llibertat vigilada, té prohibit acostar-se o comunicar-se amb les víctimes durant quatre anys, se li imposa la inhabilitació especial per a activitat relacionada amb menors per huit anys i haurà d'indemnitzar amb 2.000 euros cada víctima.

L'Audiència va considerar provat, i ha sigut confirmat pels tribunals superiors, que durant el curs escolar 2016/17, el docent oferia classes de repàs de manera altruista a dos alumnes amb la finalitat de millorar les seues notes. Unes classes individuals d’unes dues hores que tenien lloc a casa del professor. 

En acabar les classes a vegades els oferia la possibilitat veure una pel·lícula, i quan els menors seien davant el televisor, l'acusat aprofitava per a asseure's al seu costat i realitzar-los tocaments. Els abusos es repetiren en dues ocasions amb un dels menors i en quatre amb l’altre. 

Cap dels joves ho va contar la família perquè estaven confusos i no eren conscients de què estava passant, però si que ho comentaren entre ells en una conversa que va escoltar un altre menor, que li la va contar a sa mare. Ella va alertar al centre i aquest a les famílies dels afectats.

La sala no té dubtes que eren tocaments "de clar contingut sexual" i assenyala que, d'acord amb sentències anteriors, "tota acció que implique un contacte corporal no consentit amb significació sexual, implica un atac a la llibertat sexual de la persona que el pateix i, com a tal, ha de ser constitutiu d'un delicte d'abús sexual".

També et pot interessar

stats