El Suprem decidirà d'ací a poc si trau de les xarxes el youtuber que va humiliar un sensesostre

El youtuber el 2016 va gravar i va compartir en YouTube un vídeo on humiliava un sensesostre donant-li per a menjar galetes amb pasta de dents, i l'alt tribunal prompte comunicarà la sentència

Youtuber Reset / À Punt Mèdia

Les pròximes setmanes el Tribunal Suprem decidirà si el youtuber ReSet, que el 2016 va gravar i compartir en YouTube un vídeo humiliant a un sensesostre, pot continuar a la xarxa o està obligat a abandonar-la durant cinc anys.

Tot va ocórrer el novembre de 2016, quan el jove youtuber va acceptar el repte que consistia a oferir galetes amb pasta de dents. Segons recull la sentència, "per a captar de forma més efectiva l'atenció morbosa dels seus seguidors" i aconseguir més ingressos en el seu canal, va decidir focalitzar-lo en una persona sense llar.

Va agafar una galeta, la va farcir de pasta de dents, li la va oferir a la víctima, per a gravar com se la menjava. A més va fer broma, va dir que "així l'ajudava a llavar-se les dents...". La víctima va contar al jutge que aquella acció el va fer vomitar i va sentir por.

Repercussió internacional

Com ha explicat en el programa A la Ventura l'advocada Carmen Basagoiti: "No es tracta d'una orde d'allunyament, és més aïna una pena. En aquesta sentència el que es jutja és un delicte contra la integritat moral que va començar en la xarxa, va continuar al carrer i va concloure a la xarxa".

Basagoiti ha dit que en moltes ocasions, en fets com aquests i altres semblants, els autors "no tenen consciència que es tracta d'un fet delictiu, que fins i tot pot acabar en presó com és el cas d'aquest youtuber". De la notícia es va fer ressò, fins i tot la BBC, uns fets dels quals À Punt ja va donar compte el 2019.

El youtuber, encara que va demanar perdó va ser condemnat a pagar una multa de 20.000 euros i a 15 mesos de presó. Després de diversos recursos, ara serà el Tribunal Suprem qui decidirà si fa efectiva aquesta orde d'allunyament del youtuber de la xarxa social per a un període de cinc anys. Mentrestant, el jove encara té el seu canal actiu.

També et pot interessar

stats