El Suprem confirma la rebaixa a 18 anys de presó de la condemna a l'home que va matar la parella en una immobiliària de Teulada

El TSJCV va rebaixar quatre anys la pena en entendre que no va haver-hi acarnissament, malgrat les setze punyalades

Concentració de rebuig a les portes del consistori de Teulada el 2022 pel crim masclista
Concentració de rebuig a les portes del consistori de Teulada el 2022 pel crim masclista / 'À Punt NTC'

El Tribunal Suprem ha confirmat la rebaixa de la condemna de 22 anys i mig de presó a 18 anys i mig a un home que el febrer del 2020 va assassinar la parella a les oficines de la seua immobiliària a Teulada (Marina Alta) i després va desfer-se del cadàver a un contenidor de fem. L'agressor, exmarine, li va assestar una punyalada per l'esquena a la qual van seguir-ne quinze més en diverses parts del cos, l'última de les quals li va tallar el coll. Descobert el cos l'endemà, l'home es va personar voluntàriament davant la Guàrdia Civil i va confessar el crim.

L'Audiència d'Alacant el va condemnar inicialment a 22 anys i sis mesos per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l'atenuant de confessió, però el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va rebaixar quatre anys la pena en entendre que no va haver-hi acarnissament.

Ara el Suprem ratifica la condemna en considerar que sí que va concórrer traïdoria, però no abús de superioritat perquè no hi va haver resistència, ja que "l'atordiment" que va causar la primera punyalada va impossibilitar la víctima oferir "cap defensa real".

En el judici, el condemnat va confessar que havia actuat motivat per la gelosia i va mostrar símptomes de penediment, assumint que havia comés "una falta molt, molt greu" i que "mai ho hauria d'haver fet".

També et pot interessar

stats