El Suprem confirma que les gravacions de vídeo són vàlides com a prova d'acomiadament

Una empresa de restauració de l'aeroport de Barajas instal·là càmeres per a demostrar que un dels seus treballadors furtava en la caixa

Imatges de càmeres de seguretat
Imatges de càmeres de seguretat

El Tribunal Suprem ha confirmat que les gravacions de vídeo efectuades per una empresa són vàlides com a prova per a procedir a un acomiadament disciplinari, encara més quan l'empleat està al corrent que existeixen, i no vulneren cap dret fonamental del treballador.

En una sentència datada el passat 30 de març, la sala social anul·la la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) de maig de 2020, que donava la raó a l'empleat acomiadat.

L'empresa Áreas, que ofereix serveis de restauració i hostaleria en l'aeroport de Barajas, va acomiadar el treballador després de constatar mitjançant enregistrament de vídeo, en fins a huit ocasions diferents, que cometia xicotets robatoris en el local on treballava.

Es va instal·lar un sistema de control per videovigilància amb l'objectiu d'intentar reduir i previndre el problema de la pèrdua desconeguda en el comerç al detall, consistent en diverses càmeres situades a l'interior dels locals sobre les màquines de cobrament i en la perpendicular de les barres de servei a fi d'identificar la persona que realitzava la funció de caixer.

Les càmeres estaven senyalitzades amb cartells adhesius que permetien que totes les persones presents en la cafeteria, tant treballadors com clients, en tingueren coneixement, de la qual eren conscients els representants dels treballadors.

En opinió de la Sala, la prova de la reproducció del gravat per les càmeres de videovigilància era una mesura "justificada, idònia, necessària i proporcionada al fi perseguit", per la qual cosa satisfeia les exigències de proporcionalitat i justifica "la limitació dels drets fonamentals en joc".

També et pot interessar

stats