El Suprem confirma les condemnes de 23 i 21 anys de presó de dos homes per violar diverses vegades una menor en un poble de Castelló

Un dels condemnats va sorprendre la jove quan tornava a casa de la festa de Cap d’Any i la va agredir en un parc, després ell i l’altre acusat la van tornar a violar a casa

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / Europa Press

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 23 i 21 anys de presó a dos homes per delictes d'agressió sexual, detenció il·legal i lesions a una menor d'edat que tornava a casa després de celebrar la Nit de Cap d'Any en un municipi de Castelló.

La sala desestima els recursos de cassació presentats pels dos condemnats, de 21 i 19 anys, contra la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de València, que va confirmar les penes de presó imposades per l'Audiència Provincial de Castelló com a autors d'un delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal (violació) en concurs amb un delicte de detenció il·legal i com a cooperadors necessaris d'un altre delicte de violació, així com un lleu de lesions. A més, va fixar el pagament conjunt i solidàriament de 50.000 euros a la víctima com a indemnització.

Segons informa l'alt tribunal, els fets van ocórrer la matinada de l'1 de gener del 2019. Després del sopar, un dels dos condemnats, que eren temporers i vivien amb altres persones en un pis del municipi, va dir que eixia al carrer a comprar tabac.

A les cinc de la matinada va veure una jove sola, que no coneixia, que tornava a casa després de celebrar la Nit de Cap d'Any amb les seues amigues a l'envelat instal·lat a la plaça de l'Ajuntament. En un parc, de manera sobtada i per l'esquena, va abordar la menor, la va tombar a terra i la va violar.

Després va alçar a la víctima, que estava en estat de xoc, la va portar de la mà a casa, on la va tornar a violar. L'altre condemnat va entrar a l'habitació i, malgrat els precs de la jove, la van violar tots dos de nou.

A més, van gravar en vídeo i van fer fotos a la víctima, sense el seu consentiment, mentre passaven els fets. Fins a les onze del matí no la van deixar eixir del pis. La menor va patir lesions i trastorn d'estrés postraumàtic, pel qual ha necessitat tractament psicològic.

La sala penal considera que es tracta d'un cas clar de cosificació d'una menor, "sotmesa a un tracte humiliant per part dels agressors, mitjançant una actuació violenta d'una certa durada en el temps, en la qual, de manera denigrant, es priva i agredeix en la seua llibertat sexual, i a qui s'usa i es llança com si es tractar d'un simple objecte, com de manera extensa queda recollit en el fet provat".

La sentència assenyala que és difícil comprendre que els condemnats usen arguments que ja els han rebutjat per a convéncer, no ja que no hi hagué violència, sinó que la víctima va participar passivament i activament en els actes sexuals i no es va negar a realitzar-los. 

També et pot interessar

stats