El Suprem confirma la condemna a dos anys i mig de presó a Francisco Huguet (PP) per contractes d’Imelsa

La sala condemna l’exalcalde de Quartell i un exregidor per delictes de prevaricació i malversació de cabals públics

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / Europa Press

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a dos anys i mig de presó imposada a l’exalcalde de Quartell, Francisco Huguet, i a l’exregidor Emilio Máñez, tots dos pel Partit Popular, per contractes zombis d'Imelsa, l'empresa pública de la Diputació de València que va ser substituïda per Divalterra, també liquidada.

L'Audiència de València, en una sentència confirmada primer pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i ara pel Suprem, ha condemnat els polítics com a cooperadors necessaris d'un delicte continuat de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics en relació amb la contractació simulada per part d’Imelsa del segon d'ells com a coordinador de Brigada Forestal.

També ha confirmat que els dos condemnats hauran de pagar conjuntament i solidàriament a Divalterra 74.968 euros d'indemnització pels salaris indegudament percebuts des d'abril del 2005 fins a agost del 2007.

Els fets provats reflecteixen que l’exregidor va ser contractat com a assessor del PP de la Diputació de València del 1999 al 2003, temps en què va treballar com a assessor d'Huguet, aleshores alcalde de Quartell i diputat provincial. Després de les eleccions municipals del 2003, Máñez, que també era regidor del municipi, no va ser nomenat pel ple de la Diputació en el contingent dels assessors que corresponien al grup popular.

Els dos condemnats eren companys del mateix partit polític, tenien negocis en comú i els unia una relació d'amistat. Segons els fets provats, amb la finalitat d'eludir la prohibició legal perquè Máñez continuara sent assessor d'Huguet, el primer va contactar amb el gerent d’Imelsa perquè el contractara "simulant" que la contractació era de coordinador de Brigada Forestal, però amb la intenció d'exercir com a assessor en la corporació provincial.

D'aquesta manera va ser contractat en tres ocasions. Durant aquest temps, va cobrar el sou de coordinador de Brigada Forestal sense realitzar aquestes funcions fins que va ser acomiadat pel nou gerent d'Imelsa, segons ha informat l'alt tribunal.

També et pot interessar

stats