Condemnen l'exalcalde de Quartell i l'assessor a dos anys i mig de presó pels contractes d'Imelsa

L'Audiència Provincial de València considera Huguet i Máñez cooperadors dels delictes de prevaricació i malversació.

L'exalcalde de Quartell, Francisco Huguet (d), al costat del seu advocat, en una imatge d'arxiu
L'exalcalde de Quartell, Francisco Huguet (d), al costat del seu advocat, en una imatge d'arxiu / Efe

L'Audiència Provincial de València ha condemnat l'exalcalde de Quartell, Francisco Huguet, i el seu assessor i extinent d'alcalde Emilio Máñez, del PP, a la pena de dos anys i mig de presó per haver participat en els anomenats contractes zombis de l'empresa pública Imelsa.

En concret, el tribunal els condemna per ser cooperadors necessaris d'un delicte continuat de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics. També els ordena que paguen conjuntament a Divalterra (abans Imelsa) 74.968 euros corresponent als salaris indegudament percebuts per Máñez entre els mesos d'abril de 2005 a agost de 2007.

Rafael Soler, autor material dels fets, segons la sentència

La resolució considera l'exdiputat provincial i exgerent d'Imelsa Rafael Soler autor material dels fets jutjats, però aclareix que la seua possible responsabilitat penal està extingida per prescripció, ja que no es va dirigir acció penal contra ell abans que transcorregueren deu anys.

Segons consta com a provat en la resolució, Máñez va estar contractat com a assessor del grup popular de la Diputació de València en el període de 1999 a 2003, durant el qual va treballar d'assessor del també diputat Huguet. Després de les eleccions municipals de maig de 2003, Máñez va cessar.

Amb la finalitat d'esquivar la llei, perquè poguera continuar exercint de fet les funcions d'assessor, Máñez va contactar amb Soler perquè Imelsa el contractara simulant que la contractació era de coordinador de brigada forestal però amb la intenció que continuara exercint com a assessor.

En realitat, Máñez no va treballar mai com a coordinador de brigades i va continuar fent per a Huguet les mateixes funcions que exercia en la legislatura anterior, burlant així la llei. D'aquesta manera, cobrava tots els mesos el sou corresponent a coordinador sense fer aquestes funcions.

També et pot interessar

stats