El Suprem confirma 25 anys de presó a l’home que va matar la seua parella a Borriol

Es desestima el recurs del condemnat i l’acusació particular contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem / Arxiu

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 25 anys de presó per a l’home que va matar la seua parella sentimental amb una arma blanca el 2 de setembre de 2018 al domicili on els dos convivien a Borriol (Plana Alta).

El Suprem ha desestimat, així, el recurs del condemnat i de l'acusació particular contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que va reduir la pena de 30 a 25 anys de presó, rebutjant l’aplicació de l’agreujant d’aprofitament de la circumstància de lloc, en contra del parer d’un tribunal del jurat de l’Audiència de Castelló.

L'alt tribunal, però, entén que concorren els agreujants de discriminació per raó de gènere, traïdoria i parentiu, i considera inaplicable l’atenuant de reparació del dany.

La sentència, dictada a partir del veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el passat 11 de juny, també li va imposar l'obligació d'indemnitzar amb un total de 300.000 euros per danys morals i una orde d’allunyament dels pares, un germà i un fill menor d'edat de la víctima, fruit d'una relació anterior.

L’assassí, exmilitar i amb antecedents penals per violència masclista en una relació anterior, va fugir a l’Argentina, on va ser detingut dos mesos més tard, després d’entregar-se a la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats