El Suprem admet a tràmit el recurs contra l'anul·lació del Pativel

Amb aquest pla d'acció territorial, segons Arcadi Espanya, "la Comunitat Valenciana estarà més preparada per a afrontar el reptes del canvi climàtic"

La platja verge de l’Auir, entre Xeraco i Gandia
La platja verge de l’Auir, entre Xeraco i Gandia / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha admés a tràmit el recurs presentat per la Generalitat en defensa del Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral).

Aquest pla d'acció territorial es va aprovar el maig del 2018 i va ser un dels projectes estrela del govern del Botànic per a protegir 7.500 hectàrees de litoral i adaptar les intervencions a l'evolució del canvi climàtic. Un instrument que pretenia preservar la primera línia de costa, frenar la destrucció del litoral i adaptar la normativa al canvi climàtic.

En primera instància, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el va declarar nul després del recurs d'una immobiliària, però la Conselleria de Política Territorial va recórrer contra la sentència. El TSJCV va anul·lar el Pativel per insuficiència de l'informe d'impacte de gènere i de l'avaluació ambiental estratègica, entre altres motius.

Amb aquest pla d'acció territorial del litoral, segons el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, "la Comunitat Valenciana estarà més preparada per a afrontar els reptes del canvi climàtic".

També et pot interessar

stats