Els superaliments i el poder de les xarxes centren la primera jornada de la convocatòria extraordinària de les PAU

Les notes podran saber-se el 9 de juliol, des de les 17:00 hores, a través del portal de l'alumnat

Estudiants fent les PAU en la Universitat d’Alacant
Estudiants fent les PAU en la Universitat d’Alacant / UA

Un text de Fernando Savater sobre els anomenats superaliments i molt crític amb les xarxes socials i internet ha obert la convocatòria extraordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) a la Comunitat Valenciana. En concret, en l'examen de Castellà: Llengua i Literatura II s'ha proposat a l'alumnat comentar un fragment de Savater publicat en el diari El País el novembre del 2023 i reflexionar sobre si les xarxes socials minven la capacitat de pensar i decidir. En l'apartat literari, han preguntat per Federico García Lorca i Carmen Martín Gaite.

Un total de 4.716 estudiants s'examinen des d'este dimarts en la convocatòria extraordinària de la selectivitat, que s’allargarà fins al 4 de juliol a les universitats valencianes, segons les dades que facilita la Conselleria d'Educació.

Per universitats, les que acolliran més nombre d'alumnes són la Universitat de València (UV), amb 1.187 persones matriculades, seguida de la d'Universitat Politècnica de València (UPV), amb 1.157. La segueixen en nombre de persones matriculades per a fer les proves la Universitat Miguel Hernández, d'Elx, amb 955 estudiants, la Universitat d'Alacant, amb 914, i la Universitat Jaume I, amb 503.

Les notes podran saber-se el 9 de juliol, des de les 17:00 hores, a través del portal de l'alumnat, i el termini per a sol·licitar les revisions serà del 10 al 12 de juliol. Este últim dia el termini acaba a les 14:00 hores.

També et pot interessar

stats