Sumacàrcer valora tancar l'accés a la platja fluvial de la illeta de l'Algoleja

La quantitat de deixalles i la massificació, sobretot els caps de setmana, provoquen la degradació d'aquest paratge a la vora del Xúquer, segons l'Ajuntament

Deixalles a la platja fluvial de la illeta de l'Algoleja / À Punt NTC

L'Ajuntament de Sumacàrcer està avaluant la possibilitat de tancar l'accés als visitants a la platja fluvial de la illeta de l'Algoleja, a la vora del Xúquer, per tal de conservar l'espai. La quantitat de deixalles, de desperfectes i la massificació, sobretot els caps de setmana, estan provocant la degradació del paratge, segons denuncien des del consistori.

Entre les mesures ja adoptades per l'Ajuntament hi ha el control d'aforament de cotxes, l'adquisició de més infraestructures, com papereres i contenidors, i la contractació de dos vigilants que informen de les activitats permeses a la zona, però aquestes no són suficients per a preservar adequadament aquesta platja fluvial.

Segons fonts municipals, la gent que visita la zona no respecta les normes de convivència i de cura del medi ambient i, si l'incivisme continua, el paratge de la illeta de l'Algoleja podria estar tancat al públic tot l'estiu.

"Vam vindre dilluns i estava tot ple de fem, és un poc desastre i caòtic", són algunes de les reaccions dels qui visiten aquest paratge a la vora del riu.

El govern municipal considera que no pot destinar més recursos econòmics per a conservar l'espai i estan "dispostos a prendre una mesura dràstica si les coses continuen així".

L'anunci d'una possible clausura no ha agradat massa i els i les banyistes plantegen alternatives per tal de donar una solució, entre elles la "cita prèvia i cobrar una xicoteta entrada".

També et pot interessar

stats