Sueca insta la CHX a retirar la canya invasora dels marges del riu

Demanen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer "una solució definitiva"

Canyes en els marges del Xúquer a Sueca
Canyes als marges del Xúquer a Sueca / Europa Press

L'Ajuntament de Sueca ha emplaçat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) a retirar la planta invasora que afecta els marges del riu al pas pel terme municipal que "impedeix el gaudi del paisatge i provoca una acumulació de canyes a l'aigua, especialment en època de pluges", alhora que ha reivindicat una "solució definitiva" per a acabar amb els "problemes" que genera aquesta situació.

En aquest context, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, han mantingut una reunió aquesta setmana per a tractar aquest assumpte, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Aprofitant la nostra trobada el mes passat a l'acte de la Solta d'Aigües, li vaig proposar al president aquesta reunió perquè poguera comprovar in situ quina és la situació de la planta invasora en aquesta zona del riu, des de l'assut de Cullera fins a Els Canos, i els problemes que ocasiona, perquè puguen oferir-nos una solució definitiva, en ser competència de la Confederació Hidrogràfica la gestió i manteniment", ha exposat Dimas Vázquez.

El president de la Confederació ha assegurat "prendre nota" de la petició i l'alcalde ha indicat que realitzarà un seguiment per a aconseguir finalment aquesta actuació "tan necessària". "Volem que se solucione amb recursos del Ministeri, com ja ha ocorregut en altres zones del riu", ha reivindicat.

L'Ajuntament persegueix que el paratge "estiga net" perquè la ciutadania "puga gaudir dels passejos o de la pràctica de l'esport, i facilitar també el pas de vehicles cap als camps de cultiu pròxims".

"És una qüestió en la qual s'hauria d'actuar ja des de la Confederació, per a eliminar aquest mur natural que ens impedeix gaudir de l'entorn", ha insistit Vázquez.

També et pot interessar

stats