Subirats atribueix a les universitats el problema d'allotjament dels 'erasmus' a Itàlia

El ministre ha reconegut que aquesta situació també es produeix entre els universitaris europeus que arriben a grans ciutats espanyoles

El ministre d'Universitats, Joan Subirats, en una imatge d'arxiu
El ministre d'Universitats, Joan Subirats, en una imatge d'arxiu / Alberto Ortega (Europa Press)

El ministre d'Universitats, Joan Subirats, ha responsabilitzat les universitats d'acolliment de les dificultats dels estudiants erasmus per a trobar allotjament a Itàlia.

"El problema és que l'èxit del programa Erasmus, que ha fet que moltes universitats s'hi hagen incorporat, no sempre va acompanyat de cuidar els detalls de l'allotjament i és responsabilitat d'aquestes ajudar, facilitar i tindre un servei de col·laboració en aquesta línia", ha explicat Subirats en una entrevista en TVE.

No obstant això, ha admés que les dificultats que estan patint els estudiants espanyols a Ferrara (Itàlia) també "les pateixen els que viatgen a Barcelona, Granada, Salamanca o Madrid" per l'encariment dels lloguers. En opinió de Subirats, "no és una cosa que estiga allunyada de problemes més generals com a país".

En el cas d'Espanya, ha detallat que el Ministeri d'Universitats treballa ja en coordinació amb la Sepie, l'agència nacional espanyola per al desenvolupament i gestió del programa europeu universitari, per a "veure com es pot facilitar l'ajuda necessària als estudiants que venen a Espanya a tindre l'experiència Erasmus".

Subirats ha advertit, a més, que "l'europeïtzació de les universitats i mobilitat de professors i estudiants és una cosa que anirà en augment i ha d'intentar evitar això".

També et pot interessar

stats