"Erasmus" valencians busquen desesperadament pis a Itàlia

Les immobiliàries els tanquen la porta i hi ha desenes de joves afectats. Les universitats demanen als estudiants que no viatgen sense tindre l'allotjament tancat

Un grup d'Erasmus ha dormit a l'estació de tren de Ferrara per falta d'allotjament / À Punt NTC

IItàlia és una de les destinacions preferides per als "erasmus" espanyols; de fet, un de cada cinc la trien. El problema és que les immobiliàries no els volen.

A un grup d'"erasmus" valencians a Itàlia els està resultant impossible trobar lloguer. Les immobiliàries italianes els deixen amb un pam de nas i hi ha desenes de joves en aquesta situació.

Se les apanyen com poden. Cada dia dormen en un lloc diferent i han d'anar amb la maleta fins i tot a classe. Estan desesperats, busquen allotjament a diferents ciutats d'Itàlia i sembla missió impossible.

Marcial és de Tavernes de la Valldigna (Safor) i Maria d'Alboraia (Horta Nord). Han arribat fa una setmana a Torí, ja han començat les classes i encara van amb les maletes a l'esquena. Peregrinant de pensió en pensió, apartaments, un llit prestat i res definitiu. En aquesta ciutat és difícil trobar allotjament.

El mateix problema té Rubén, de Castelló de la Plana. Està a Roma per a estudiar Economia i de moment viu en una pensió. Històries que es repeteixen. Com les que han arribat a través de les xarxes sobre un grup de 70 "erasmus" més que han dormit a l'estació de tren de Ferrara, per falta d'allotjament.

Per a evitar-les, des de les universitats demanen als estudiants que no viatgen sense tindre l'allotjament tancat.

També et pot interessar

stats