El programa Erasmus compleix 35 anys

Les universitats valencianes són la destinació preferent per als joves europeus, amb 15.000 estudiants cada any

El programa Erasmus compleix 35 anys / À Punt NTC

L'any 1987 van ser 95 estudiants espanyols els qui participaren per primera vegada en el programa Erasmus, quatre dels quals eren valencians. El programa Erasmus, un dels més exitosos de la Unió Europea, compleix 35 anys i, durant aquest temps, més de 10 milions d'estudiants i professors universitaris han participat en projectes d'intercanvi i mobilitat internacional. 

També ja són moltes les generacions de valencians i valencianes que han pogut estudiar a l'estranger gràcies a aquesta iniciativa, mentre que les universitats valencianes són, a hores d'ara, destinació preferent per als joves europeus. Fins a 2019, Espanya rebia més de 50.000 estudiants Erasmus cada any, 15.000 dels quals escollien la Comunitat Valenciana com a destinació.

El programa va caure un 40% arran de la pandèmia, però sembla que aquest curs s'ha reactivat definitivament. Una de les destinacions més sol·licitades per l’estudiantat valencià era el Regne Unit, fins que arribà el Brexit. 

Però no tot és positiu. Alguns continuen considerant que és una iniciativa elitista, ja que un de cada quatre estudiants no disposa dels recursos econòmics per a fer front a aquesta experiència. La majoria dels Erasmus disfruten de beques per a finançar almenys una part de l'estada a l'estranger. A la Comunitat Valenciana la Generalitat destina cada any una partida de 600.000 euros per a aquestes beques.

A més, només un terç dels Erasmus procedeix d'entorns desfavorits i únicament un 1% té alguna discapacitat. La Comissió Europea ha decidit fer front a estos nous reptes i ha duplicat els fons per al programa per als pròxims sis anys.

També et pot interessar

stats