Sorolla, als murs del Palau Reial de Madrid

Patrimoni Nacional organitza una exposició immersiva i amb reproduccions digitals per a celebrar el 2023 el centenari de la mort del pintor valencià

La luz de Sorolla iluminará el Palacio Real con una muestra por su centenario
Sorolla, a la dreta, pinta el rei Alfons XIII als jardins de La Granja de San Ildefonso / Campúa (Efe)

Les pintures de Joaquim Sorolla, algunes d’elles exposades en molt poques ocasions, prendran els murs del Palau Reial de Madrid el 2023, amb motiu del centenari de la mort de l’artista valencià. Es tractarà d’una mostra immersiva, amb recreacions digitals, que acostarà al públic l’obra i la vida d’un dels valencians més universals.

Sota el títol Sorolla a través de la llum, aquesta mostra que organitzen Patrimoni Nacional, la Fundació Museu Sorolla i l'empresa Light Art Exhibitions, pretén retre homenatge al pintor i divulgar la seua obra entre la ciutadania. L’any que ve farà cent anys de la seua mort, un esdeveniment que el Ministeri de Cultura ha declarat esdeveniment d'excepcional d'interés públic.

Les noves tecnologies potenciaran les experiències sensorials a través de la llum, el color i el moviment Patrimoni Nacional

"Gràcies a les noves tecnologies es potenciaran les experiències sensorials a través de la llum, el color i el moviment", la qual cosa se sumarà a obres originals de Sorolla, moltes de les quals procedents de col·leccions particulars i "rares vegades exposades", recorden aquest dilluns des de Patrimoni Nacional.

Consuelo Luca de Tena, exdirectora del Museu Sorolla, i Blanca Pons-Sorolla, besneta del pintor i especialista en la seua obra, seran les comissàries d’aquesta exposició. 

També et pot interessar

stats