Sorolla, Casas i Mir: un dipòsit de la Col·lecció d’Art Banc Sabadell arriba al Museu de Belles Arts de València

Les obres, entre les quals hi ha pintures de Sorolla i Casas, es podran veure durant uns mesos en un mateix espai, i més endavant s’integraran en la col·lecció permanent del museu

Retrat realitzat per Ramon Casas / À Punt NTC

Al Museu de Belles Arts de València han arribat hui en dipòsit noves pintures de la Col·lecció d'Art Banc Sabadell, entre les quals hi ha obres de Sorolla, Casas, Joaquim Mir i Valentín de Zubiaurre.

Aquestes obres estaven als despatxos d’edificis corporatius, però a partir d’ara aquests quadres estaran a l’abast de les mirades de tots els visitants que passen pel museu. Es tracta d'una col·laboració entre institucions públiques i privades que completarà els discursos museogràfics dels pròxims anys.

“Primerament, posarem a disposició del públic el dipòsit sencer en un mateix espai”, assegura Pablo González Tornel, director del museu de Belles Arts de València. “Però, després d'uns mesos, les obres s’integraran en la col·lecció permanent del museu, el que ens donarà l’oportunitat de parlar de paisatge, retrat o figurativisme.

Montse Corominas, directora adjunta de la col·lecció d’art del Banc Sabadell, també ha parlat amb les càmeres d’À Punt NTC: "La col·lecció dels Banc Sabadell habitualment està als centres corporatius, on no tenim cap espai expositiu, però, amb aquest dipòsit, el públic podrà gaudir de les obres, que estaran molt ben tractades”.

També et pot interessar

stats