Per què són tan addictius els videojocs?

Per a saber si una persona és addicta a un videojoc cal obsevar la reacció quan no pot connectar-se a jugar

Per què els videojocs són tan addictius?

L’addicció als videojocs afecta sobretot els joves de 13 a 19 anys, precisament una etapa on s’està formant la personalitat. Però, per què són tan addictius?

El psicòleg clínic Francisco Bou ha explicat a À Punt que el món virtual que ofereixen els videojocs és molt atractiu i pot aconseguir que les persones que s’hi fan addictes acaben abandonant les amistats i també els estudis. 

L’ànsia per superar un nivell o quedar primer en la classificació del joc pot arribar a ser tan absorbent que fa que es perda la noció del temps i que no es vulga deixar de jugar fins que no s’aconseguisca l’objectiu marcat.

El principal senyal per a identificar quan una persona està desenvolupant o ha desenvolupat una addició als videojocs és observar com reacciona quan no pot connectar-se a jugar. Pateix una mena de síndrome d’abstinència emocional que es pot manifestar a través d’explosions d'ira, o pitjor, de depressió o desmotivació.

La pandèmia ha agreujat els casos d’addicció al món virtual, però potser en el rerefons hi ha també un problema d’educació, ja que cada vegada es veuen més criatures de curta edat amb un telèfon mòbil a les mans.

Per això les veus expertes posen deures als pares i mares: controlar, regular i educar perquè els xiquets i xiquetes siguen capaços de navegar a soles, també en el món dels vídeojocs.

També et pot interessar

stats