Són recomanables els deures d’estiu?

Veus expertes valoren aquesta activitat i proposen alternatives per a educar els estudiants en aquesta època de l’any

Xiqueta que estudia a casa / À Punt NTC

Els deures d’estiu han estat presents tota la vida: quaderns de repàs, fitxes i lectures obligades no podien faltar a les maletes. Però ara, veus expertes recomanen un altre tipus d’aprenentatge a través de jocs, experiències i pràctiques a l’aire lliure que fomenten valors. Canviar la llapissera per una bona excursió.

Les famílies tenen diversitat d’opinions, hi ha qui defén que els menuts han de descansar si han tingut un bon rendiment durant el curs i n'hi ha que són de l’opinió que és bo mantindre un hàbit d’estudi i rutines.

Veus expertes recomanen no aqueferar els menuts amb molts deures i donar prioritat a altres activitats. Noelia Montoya, psicòloga escolar del col·legi Juli Verne recomana a les famílies activitats com jugar tots a jocs de taula, anar a excursions a aprendre coses” entre d’altres. Per la seua banda, Zaida López, professora de secundària de l’IES Doctor Peset defén que “els pares siguen partícips acompanyant els fills, anant a un museu, per exemple, a un centre de dia i visitar persones majors…” experiències que aporten un aprenentatge extra.  Aquestes activitats en família fomenten valors, sociabilització, habilitats, generositat i respecte al medi ambient.

En moltes ocasions, són els col·legis els que marquen les pautes d’estudi, tal com explica Noelia Montoya, que ha afirmat que hi ha famílies que demanen un reforç al xiquet “i el que fem és personalitzar l’aprenentatge”.  I cal recordar que l’estiu també és un bon moment per a deixar que els xiquets s’avorrisquen i així fomenten la creativitat. 

També et pot interessar

stats