Somriures i descobriment de cares a les primeres escoletes de Pasqua sense mascareta

L'alumnat i els monitors deixen la mascareta a un costat per fer activitats en interiors en els tallers educatius de les vacances

Els xiquets i xiquetes han viscut la primera escoleta de Pasqua sense mascareta / À Punt NTC

Xiquets, xiquetes i adolescents tornaran la setmana que ve a l'escola sense l'obligatorietat de dur la mascareta, després de dos anys. Però a les escoletes de Pasqua, on molts passen les vacances, l’alumnat i els monitors ja l'han deixada a un costat a l'hora de fer activitats en interiors. Els més menuts asseguren que ha sigut un autèntic alliberament.

Un equip d’À Punt Notícies ha visitat un taller de l’escoleta de Pasqua del Centre Grisolia de València, on els més menuts ho tenen clar. "Me la llevaré de seguida. Perquè per a córrer em canse molt, després es respira malament i de pas quan parles se't sent menys", ha argumentat un dels xiquets. "Però també cal mantindre la distància", ha postil·lat un altre.

Mercedes Rodrigo, directora del Centre Grisolia, ha explicat que per als professionals també és un avantatge, ja que poden identificar millor el llenguatge no verbal dels joves. Han esperat aquest moment durant molt de temps, i ara són els primers que respiren en classe a cara descoberta durant els tallers de Pasqua. Ara, a més de veure la cara dels amics i amigues, poden fer tallers d’olorar i assaborir, per aprofitar que ja no porten el nas i la boca tapats.

Això sí, tots han aprés una lliçó que no s'ha d'oblidar: cal respectar els que encara no volen acomiadar-se de la mascareta.

També et pot interessar

stats