Solten una tortuga bova a la platja del Saler de València

L'acte s'ha fet coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans. La contaminació causada pels plàstics amenaça el futur dels mars.

La tortuga bova, que els xiquets han batejat com a Oceà, a la platja del Saler
La tortuga bova, que els xiquets han batejat com a Oceà, a la platja del Saler

El 8 de juny és el dia dels oceans, uns ecosistemes greument amenaçats per la contaminació ocasionada pels plàstics o la sobreexplotació pesquera. Un dia per a conscienciar les generacions presents i futures. I això és el que s'ha fet aquest matí a la platja del Saler de València. Un grup de xiquets han participat en la solta d'una tortuga bova que va quedar greument ferida per una xarxa d'arrossegament. Tots ells ja saben què han de fer per a cuidar el mar i els oceans.

La tortuga, que els xiquets han batejat com Oceà, va ser capturada accidentalment el passat 9 d'abril per una barca d'arrossegament a Borriana. Va patir greus lesions, i fins i tot, una embòlia pulmonar. Des d'aleshores l'han tractada al centre Arca del Mar de l'Oceanogràfic. Ara que ja està recuperada, ha tocat retornar-la a la mar i explicar a un grup d'escolars d'infantil com poden ajudar a conservar la vida marina. Per exemple, evitant l'ús de plàstics i reciclant-los.

Cada any s'aboquen 6 milions de tones de plàstics als mars i oceans. Segons David Nácher, responsable d'Educació de l'Oceanogràfic, els plàstics són una de les principals amenaces per a la vida marina. Provoquen la mort de peixos, tortugues o balenes i, per tant, posen en perill d'extinció nombroses espècies.

La tortuga Oceà ha retornaT a la mar i els xiquets han aprés que en les seues mans, i en les de tots, està fer possible que puga viure fins als 80 anys.

Ara només en té 10, i fins que no en complisca 20, no serà adulta i, per tant, no podrà procrear i contribuir a la supervivència d'una espècie amenaçada.

També et pot interessar

stats