Sogorb demana no fer ús dels mòbils durant l'Entrada de Bous i Cavalls

L'Ajuntament llança una campanya per a conscienciar la població que és millor gaudir del moment sense aparells electrònics

Cartell sobre la iniciativa de l'Ajuntament
Cartell sobre la iniciativa de l'Ajuntament / Ajuntament de Sogorb

L'Ajuntament de Sogorb (Alt Palància) ha llançat aquest dimarts una campanya per a conscienciar sobre la perillositat de l'ús dels telèfons mòbils durant el festeig de l'Entrada de Bous i Cavalls i demanar que no s'utilitzen en l'edició que tindrà lloc del 5 a l'11 de setembre. Aquesta és una tradició espectacular de què es té constància documental des del segle XIV i que va ser declarada festa d'interés turístic internacional el 2005.

La campanya "Viu L'Entrada sense pantalles" té com a objectiu que sogorbins, sogorbines i visitants gaudisquen de la intensitat de la festa en viu i en directe, evitant tapar amb els dispositius mòbils la visió d'altres espectadors i prevenint el risc que comporta no posar tots els sentits en el moment de la carrera.

El regidor de Festejos Taurins, Nacho Cantó, ha assenyalat en un comunicat que "la millor manera de disfrutar de l'Entrada de Bous i Cavalls és vivint el moment sense mediació de pantalles, ja que són a penes uns segons i es requereix la major atenció, especialment per motius de seguretat". A més, ha destacat que "són molts els mitjans de comunicació que graven i prenen fotografies del moment des de llocs adequats per a això, per a difondre-les posteriorment i que el públic puga veure l'entrada de nou".

L'alcaldessa de Sogorb, Mari Carmen Climent, ha convidat a viure aquest festeig "en tota la seua esplendor" i a recuperar la tradició "més internacional" després de la pandèmia, per al que ha apel·lat a "la responsabilitat individual" perquè la setmana tinga l'èxit al qual estan acostumats. "Comptem amb una festa única en el món, deixem les pantalles un moment de costat i visquem-la com es mereix", ha manifestat l'alcaldessa.

També et pot interessar