Software valencià per a controlar els treballadors des del mòbil

Una firma valenciana desenvolupa una app que controla en temps real on estan i quantes hores fan els treballadors itinerants.

Imatge promocional de la pantalla d’accés a l’aplicació
Imatge promocional de la pantalla d’accés a l’aplicació / Quiva Software

Quiva Software, una empresa del Parc Tecnològic de Paterna, ha desenvolupat una app o aplicació mòbil que permet controlar en temps real la jornada laboral i la geolocalització dels empleats. El sistema s’ha dissenyat pensant en els treballadors itinerants i en els serveis que aquests fan en altres companyies. 

L’aplicació funciona com un sistema virtual de fitxatge que no necessita targetes ni terminals estàtics. L’empleat fitxa en el mòbil mitjançant l’empremta digital a través de l’app i activa un comptador d’hores només quan accedeix a la zona on ha de dur a terme l’activat. Un perímetre que s’ha “dibuixat” prèviament en un mapa virtual o “geotancat”, segons explica a À Punt Notícies Rafael Mínguez, el gerent de Quiva.

Les dades pugen en temps real a una plataforma en línia i poden ser consultades alhora per l’empresa que dona el servei i per l’altra que l’ha contractada, que a més pot saber on estan exactament els treballadors externs que fan faena a les seues instal·lacions i quan temps hi han dedicat. 

Entre els avantatges que ofereix hi ha l’automatització dels controls, l’eliminació de tràmits burocràtics o la minimització dels conflictes entre les hores que es creuen les empreses i les que justifica haver treballat l’empleat, explica Mínguez, que assegura que ara mateix no hi ha un altra aplicació al mercat que oferisca aquest servei. 

Pel que fa a les implicacions legals, el gerent de Quiva Software defén que l’aplicació treballa amb dades homologables a un sistema tradicional de fitxatge i, per tant, no sensibles a la llei de protecció de dades.

Vet automàtic a empreses amb irregularitats

Fins i tot en el cas d’una altra de les funcionalitats més destacades del software: la possibilitat de “vetar” l’accés a l’empresa de treballadors externs quan la companyia incompleix la legislació laboral o fiscal. El sistema rastreja en registres d’accés públic i alerta automàticament l’empresa contractant quan, per exemple, el proveïdor no ha donat d’alta a la seguretat social els empleats o no està al corrent amb Hisenda. Tot d’acord amb la llei, insisteix Mínguez, que recorda que les empreses són responsables de tots els treballadors que hi ha a les seus instal·lacions, independentment que formen part de la plantilla o que accedeixen des d’uns subcontracta. 

L’aplicació ja està disponible per a la plataforma Android i a un preu d’entre 12 i 15 euros per cada empleat que es vulga monitoritzar. 

A l’empresa, tampoc se li escapa l’avantatge que suposa el seu software davant la proposta de reforma de l’Estatut dels Treballadors que ha fet l’executiu de Pedro Sánchez, que implicaria el fitxatge obligatori dels treballadors i posar a la seua disposició i de la Inspecció de Treball la informació sobre la jornada laboral real efectuada. S’aprove o no, la companyia de Paterna ja s’ha avançat al futur.

També et pot interessar

stats