La Societat Valenciana de Pediatria es mostra "indignada" per no haver sigut informada del pla de vacunació a les escoles

Asseguren que estan sota mínims i es qüestionen d’on es traurà el personal per a vacunar als centres educatius

Un xiquet rep la vacuna
Un xiquet rep la vacuna / À Punt NTC

La presidenta de la Societat Valenciana de Pediatria, Eva Suárez, ha mostrat la indignació per haver-se assabentat a través dels mitjans de comunicació i no per la Conselleria de Sanitat dels plans per a vacunar els menors de 5 a 11 anys als centres educatius. 

"És vergonyós, estem superindignats", ha indicat Suárez, que ha assegurat que els pediatres valencians estan "sota mínims”. “D'on es traurà el personal perquè acudisca als col·legis en horari de matí?", es pregunta. 

Així, ha explicat que van demanar a Sanitat que els informaran del pla de vacunació abans que als mitjans de comunicació i, segons ha indicat, "l'única cosa que van fer és convocar-nos per al pròxim 13 de desembre, a les 14:00 hores, per a parlar d'això”.

"Tenim les consultes de gom a gom, així no es pot treballar", ha indicat Eva Suárez, que recorda que va ocórrer el mateix "amb l'inici de les consultes presencials. I si, després alguna cosa ix malament, la culpa és d'atenció primària".

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat aquest dijous que el pròxim 15 de desembre començarà el procés de vacunació dels menors de 5 a 11 anys i es durà a terme als centres educatius, als matins i en horari lectiu. La Comunitat Valenciana rebrà dilluns 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna de Pfizer per a iniciar el procés de vacunació.

La vacunació començarà en una primera fase pels col·legis d'educació especial i amb els menors immunodeprimits i, posteriorment, seguirà un orde d'edat, com s'ha fet amb la població general, i vacunaran els menors d'11, 10 i 9 anys. Després es continuarà descendint en grups d'edat fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats