Sis persones investigades per la mort de gossos enverinats a Benissa i Teulada

La Guàrdia Civil investiga si les substàncies confiscades als sospitosos van provocar la mort dels gossos a Benissa i Teulada.

La Guàrdia Civil espera els resultats de l'anàlisi de les mostres biològiques dels gossos morts
La Guàrdia Civil espera els resultats de l'anàlisi de les mostres biològiques dels gossos morts / Engin Akyurt

La Guàrdia Civil investiga sis persones denunciades a Benissa i Teulada, a la comarca de la Marina Alta, per un presumpte delicte de maltractament animal. Se'ls vincula amb la mort de 9 gossos enverinats amb insecticides. Tenien guardats en casetes de camp diversos insecticides que poden estar relacionats amb la mort dels gossos. Una de les substàncies confiscades, l'Aldicarb, té la capacitat de matar amb només un gram i mig 500 raboses o 15 mil soliguers. La Guàrdia Civil està esperant l'informe del laboratori per a determinar si els productes requisats es van usar com a verí en ceps que van col·locar després per les zones rurals d'aquests municipis.

La investigació del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil s'ha iniciat arran de les denúncies per intoxicacions presentades pels propietaris dels gossos afectats. Després de traure'ls a passejar van observar com els animals començaven a patir convulsions i morien a causa d'una fallada respiratòria. Els agents en van prendre mostres biològiques i van localitzar els ceps enverinats. Segons les denúncies presentades, hi ha cinc animals més enverinats entre els mesos de març i abril, encara que la xifra de gossos afectats podria ser major perquè alguns propietaris no haurien presentat denúncia.

També et pot interessar

stats