Sis joves reflexionen sobre l'impacte de la pandèmia en la seua vida

El grup denuncia la criminalització que pateixen i comparteix la seua visió del futur.

VÍDEO | Sis joves reflexionen sobre l'impacte de la pandèmia en la seua vida

El jovent ha estat en el punt de mira durant la pandèmia, un grup de població molt heterogeni sota sospita a causa de les imatges de festes il·legals en xarxes socials. À Punt ha reunit un grup de sis joves estudiants, que han compartit davant de la càmera les seues experiències durant la crisi sanitària.

"La criminalització de la joventut no té cap sentit, conec molta gent que ha respectat les normes", assegura Benjamín Mompó, estudiant del grau de Turisme de 26 anys. Aquest jove, que va estar dos mesos en ERTO abans de perdre la faena, ha decidit continuar estudiant per a "eixir més fort de la crisi". Mompó posa l'accent en la gent jove que es va oferir a ajudar persones vulnerables durant els pitjors moments de la pandèmia.

L'impacte del confinament i altres restriccions en la salut mental també ha sigut un tema tractat durant aquesta conversa a sis. Marina Sallas, una ballarina professional de 24 anys, confessa que es va autoexigir molt durant la pandèmia i això la va afectar psicològicament. "No estem preparades per a suportar tanta pressió i és fàcil que ens afonem", conclou.

"Som joves, ens agrada estar amb els nostres amics", afirma l'estudiant de Geografia i Medi Ambient de 20 anys Gonzalo Boix, que assenyala que se'ls ha criminalitzat perquè "hi ha grups que no segueixen les restriccions perquè estan farts". Boix, però, remarca que "paguem els plats trencats perquè hi ha menys flexibilitat en les mesures".

Pablo Solá, estudiant de Filologia Anglesa de 18 anys, posa el focus en la incertesa que els genera aquesta nova crisi. "Veig el futur molt negre. Els joves hem viscut dues crisis seguides, la de 2008 i ara la de 2020", sentencia Solá. Aquest jove fa una comparativa amb les vivències de la generació anterior, "necessitem saber si en un futur tindrem l'estabilitat que els nostres pares van tindre".

En aquesta línia, Sònia Gil, una estudiant d'Òptica i Optometria de 22 anys, diu que quan pensa en el futur "és per a plorar". La jove, que va estar atrapada a Àustria durant tres mesos i mig quan es va decretar l'estat d'alarma, assenyala que el jovent està vivint una experiència "que ens ha traumatitzat per sempre" i "ens ha canviat la perspectiva que teníem de la vida".

També et pot interessar

stats