Sis instituts participen en els actes commemoratius de l'alliberament de Mauthausen

El president de la Generalitat i la consellera de Justícia encapçalen la representació institucional de la Comunitat Valenciana.

Memorial en el camp de concentració de Mauthausen
Memorial en el camp de concentració de Mauthausen / Gianmaria Visconti
04 de maig 2018 - 09:29

Els actes commemoratius de l'alliberament de Mauthausen, a Àustria, tindran representació valenciana. Sis instituts han viatjat al camp d'extermini per a participar en les activitats previstes des de hui i per a tot el cap de setmana. La delegació escolar, la més nombrosa mai enviada des de les comarques valencianes, la conformen uns 35 alumnes acompanyats pels professors i pels alcaldes de cadascuna de les localitats dels instituts que hi participen.

La commemoració també comptarà amb representació del Consell, ja que està previst que tant la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, com el president de la Generalitat, Ximo Puig, acudisquen el cap de setmana a les activitats previstes als camps de Mauthausen i Gusen. És la primera vegada que un president de la Generalitat Valenciana assisteix als actes d'homenatge a les víctimes de l'Holocaust. Un viatge amb un component emocional clar, ja que un germà del seu avi va predre la vida en el primer dels camps.

L'activitat en què participen els estudiants està organitzada per l'Amical Mauthausen. Els adolescents, de primer de batxillerat, estudien en instituts de Pego, Xàtiva, Morella, Bunyol, Torís i Bellreguard. El portaveu de l'Amical de la Comunitat Valenciana, Adrián Blas, ha explicat a À Punt Notícies que cada centre envia cinc alumnes amb un docent com a mínim. L'excepció és Pego, amb una representació de nou xiques. Amb la comitiva també viatjarà l'alcaldessa de Macastre acompanyada d'un altre xiquet de Bunyol. Per Torís, no hi acudirà cap representant municipal.

L'alumnat que participa en el viatge, que ha sigut seleccionat pels centres educatius mateix, hauran de fer alguna activitat específica relacionada amb el que es commemora, ja siga una peça musical, un ball o una actuació. Així, la representació de Morella interpretarà amb dolçaina i tabalet una peça musical composta expressament pel músic Toni Ortiz, "Sarabanda in Memoriam". Tots ells, quan tornen al seu poble, hauran d'explicar què han fet per a prendre consciència del que va passar fa més de setanta anys i com va afectar la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats