Sis denunciats per boicotejar la projecció del film d'Amenábar a València

Un grup d'ultradreta irromp a la sala dels Cines Lys amb una gran bandera d'Espanya proferint crits.

Els agents de la Policia Local de València van acudir al cinema davant de les queixes dels clients
Els agents de la Policia Local de València van acudir al cinema davant de les queixes dels clients / @E2000_Valencia (Twitter)

La Policia Local de València ha denunciat sis persones per pertorbació de l'orde públic, després que accediren a una sala de cinema on es projectava l'última pel·lícula d'Alejandro Amenábar, Mientras dure la guerra. Irromperen proferint crits de "Viva España", "Viva Cristo Rey" i "España, una, fuerte y libre". 

La formació d'ultradreta España 2000 València ha publicat el vídeo dels fets en la seua pàgina de Facebook, on es veuen diverses persones que entren a la sala i despleguen davant de la pantalla una gran bandera d'Espanya amb el lema "Únete a la resistencia: España 2000", just a l'inici de la projecció de la pel·lícula.

La direcció dels Cines Lys ha emés un comunicat on lamenta l'incident i es desmarca d'aquests actes "incívics", que al seu parer "vulneren la llibertat de les persones". 

Una quinzena d'espectadors abandonen la projecció 

Una quinzena d'espectadors van abandonar la projecció, alguns "amb molta ansietat", i van ser atesos per personal de la sala, que els va tornar l'import de l'entrada. Els responsables dels cinemes han agraït el bon comportament de la clientela, "que no va participar en aquestes provocacions, evitant així incidents majors". 

Per la seua banda, el director de cinema Alejandro Amenábar ha agraït als espectadors que continuen anant a veure el seu nou treball, on recupera el desafiament dialèctic de Miguel de Unamuno davant dels militars a la Universitat de Salamanca el 1936, al començament de la Guerra Civil, a pesar "dels anuncis de boicots" contra la pel·lícula, que "de moment no han aconseguit res".

 

També et pot interessar

stats