La sinistralitat laboral indica tendències preocupants a l'alça

La prevenció és una obligació i és una inversió, no és un cost laboral, segons Cristina Moreno, directora general de Treball.

Preocupa l'augment de la sinistralitat
Preocupa l'augment de la sinistralitat / À Punt Notícies

L'Estudi de sinistralitat laboral a la Comunitat Valenciana corresponent a l'any 2017, l'ha presentat la directora general autonòmica de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno. La responsable de l'àrea ha manifestat que "és preocupant la tendència a l'alça" dels accidents en el treball al nostre territori.

Al llarg de l'any passat, 52 persones van morir al lloc de treball a la Comunitat Valenciana. Unes altres 12 persones van morir en el trajecte, és a dir, quan anaven o tornaven del treball. De ferits greus o molt greus, n'hi hagué 151.

De l'estudi es desprén que la tipologia més freqüent dels accidentats o accientades és un home, amb contracte indefinit, però amb menys d'un any d'antiguitat en el seu lloc de treball, i amb una edat al voltant dels 35 anys. Els més freqüents són els accidents al lloc de treball habitual i durant les tres primeres hores del torn de faena. Colps, caigudes o xafaments són els accidents més habituals.

Pel que fa a les causes dels accidents de treball, segons ha explicat Cristina Moreno, la primera és l'organització del treball i la segona les condicions dels espais laborals. El factor humà està per darrere de les dues anteriors.

Per sectors, on més accidents es produeixen és en el de serveis, seguit de la indústria, la construcció i l'agricultura.

Per a la directora general de Treball, el compliment formal de la Llei de prevenció de riscos laborals no és suficient, ja que aquest compliment formal és relativament senzill. El que cal és aprofundir en mesures actives al si de les empreses i fer complir les obligacions de les empreses i dels representants de prevenció dels treballadors.

La prevenció, ha volgut destacar Cristina Moreno, "és una obligació i una inversió, no és un cost".

L'estudi de la sinistralitat ha sigut elaborat per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball de la Generalitat Valenciana, i s'ha presentat hui com una part de les activitats programades amb motiu del Dia de la Salut Laboral, que se celebra el dissabte 28 d'abril.

També et pot interessar

stats