El Sindicat Mèdic exigeix que el valencià siga "un mèrit" en sanitat i no "un requisit excloent"
L'organització adverteix que "no acceptarà mai" la imposició de cap mena de requisit lingüístic, perquè implica una exclusió "inacceptable".
El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) exigeix que el coneixement del valencià siga "un mèrit" en sanitat i no un "requisit excloent", de manera que s'incentive "des de la llibertat".
Aquesta petició arriba després que la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha dit que preveu remetre la llei de funció pública a les Corts al setembre o octubre i ha ampliat a un any el termini perquè estiga aprovat el reglament. Aquesta normativa ha de fixar el grau de coneixement del valencià en cada categoria de la funció pública, encara que es manté l'excepció als metges com "una cosa excepcional i provisional".
El CESM-CV ha criticat que l'esborrany de llei de la funció pública ha estat "oportunament camuflat durant la campanya electoral, perquè restava vots". Així, recorden que no han vist mai "cap problema de comunicació en la sanitat valenciana per causa de l'ús de les nostres dues llengües cooficials" i lamenten que s'intente imposar una llengua per damunt de la qualitat de l'assistència sanitària i de la llibertat de professionals i usuaris.
El Sindicat Mèdic exigeix l'"exclusió completa i incondicional" del personal sanitari del qual es preveu sobre l'ús del valencià en l'esborrany de la llei. "Tota agressió lingüística al nostre col·lectiu, des d'evidents posicions d'intolerància, serà considerada en els justos termes i donarà lloc a les respostes adequades", ha advertit.