El Sindicat Mèdic demana al Consell que rectifique per acusar els sanitaris de "furtar" material de protecció

El PP exigeix la reprovació i la dimissió de Barceló per acusar els metges de robar material en la primera onada de la pandèmia

Imatge d'arxiu de personal mèdic en un hospital de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de personal mèdic en un hospital de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana ha demanat al president de la Generalitat que rectifique perquè, segons indiquen, el Consell hauria acusat els sanitaris de "furtar" material de protecció en els pitjors moments de la pandèmia. Adverteixen que emprendran accions legals si no es rectifica.

El col·lectiu mèdic explica que és un dels arguments utilitzats en el recurs presentat per la Generalitat després de la condemna per no protegir els facultatius.

En el text del recurs de la Generalitat, els metges asseguren que es diu que "els equips estaven tancats amb pany i clau perquè els sanitaris s'emportaven el material pel pànic davant de la crisi sanitària".

La Conselleria de Sanitat Universal ha rebut ja tres condemnes per la falta d'elements de protecció per als sanitaris que van treballar durant la primera onada de la pandèmia.

Catalá demana la dimissió de Barceló

Per la seua banda, la síndica del PP a les Corts, María José Catalá, ha anunciat que el Partit Popular "demanarà per escrit per al pròxim ple la reprovació i dimissió de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per les dures acusacions abocades contra el col·lectiu sanitari". Catalá ha afirmat que "és intolerable que es diga que els metges roben i que una persona puga seguir en el seu càrrec".

La síndica popular ha afirmat que no ha sentit mai un president o a un conseller de Sanitat que acuse tot el seu col·lectiu professional de robar. "Som la primera comunitat autònoma condemnada per desprotecció dels metges, l'única que no tenia assegurança de responsabilitat civil i la primera que per a defensar-se i no pagar el que correspon als metges perquè ho ha dit una sentència, acusa els seus metges de robar", conclou Catalá.

També et pot interessar

stats