El Sindicat Mèdic amenaça Sanitat Universal amb "accions legals" si no convoca al comité de vaga

El CESM-CV manté en solitari una vaga per al dilluns 3 d'abril, després de desmarcar-se dels acords a la taula sectorial

En imatge, una protesta de delegats del CESM-CV a la conselleria de Sanitat al febrer
En imatge, una protesta de delegats del CESM-CV a la conselleria de Sanitat al febrer / Europa Press

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) amenaça d'iniciar "accions legals" si el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, no convoca al comité de vaga i cessa en la "infracció de drets fonamentals en els quals està incorrent".

"S'estan infringint, entre altres, els drets de vaga, de llibertat sindical i de bona fe negocial, de persistir en l'actitud negacionista i de menyspreu cap al col·lectiu mèdic al qual representem", ha afirmat en un comunicat l'organització, que el dilluns 3 d'abril, té previst celebrar la seua segona jornada de vaga.

El CESM-CV s'ha desmarcat dels acords a la taula sectorial entre Sanitat Universal i la resta de sindicats, per "falta de concreció, insuficients i inaplicables" i manté les protestes. El comunicat reacciona contra les manifestacions recents de Mínguez advertint que només negociaria en la taula sectorial, unes manifestacions que, segons el sindicat, “desmenteixen” el "suposat tarannà negociador" del conseller. 

El CESM-CV ha anunciat que consultarà a les seues bases les accions a emprendre a partir del pròxim 8 de maig. Per a això, proposarà als seus afiliats continuar amb la protesta fins que la Conselleria "s'avinga a negociar de bona fe i amb propostes factibles i reals que revertisquen la caòtica situació que pateixen els professionals de la medicina i, per tant, la sanitat pública valenciana".

També et pot interessar

stats