El Sindicat d’Estudiants demana a la Complutense que trenque el contracte amb el col·legi major dels crits masclistes

L’estudiantat convocat una manifestació de protesta per a dilluns

Algunes de les estudiants que s'han concentrat aquest divendres per a reclamar a la Complutense que deixe de col·laborar amb el col·legi major on van tindre lloc els crits masclistes
Algunes de les estudiants que s'han concentrat aquest divendres per a reclamar a la Complutense que deixe de col·laborar amb el col·legi major on van tindre lloc els crits masclistes / Rodrigo Jimenez (Efe)

Un grup d'alumnes del Sindicat d'Estudiants s'han concentrat aquest per a demanar que la Universitat Complutense de Madrid trenque el seu contracte amb el Col·legi Major Elías Ahuja pels crits masclistes que han transcendit aquesta setmana. Els representants del Sindicat d’Estudiants han convocat una manifestació de protesta dilluns que ve.

Amb un enorme cartell de "Fora masclistes i feixistes de la universitat”, les activistes que s'han concentrat a la ciutat universitària reclamen, a més de trencar “immediatament” el contracte amb el col·legi major on van tindre lloc els fets, que s'expulse tots els joves que van participar en el vídeo i s'incorpore una assignatura d'educació sexual en el sistema educatiu.

Corala Torres, secretària general del Sindicat d'Estudiants, que té més de 40.000 alumnes de tot Espanya, ha criticat que la Universitat Complutense “tinga contractes amb un col·legi major que promou la cultura de la violació”.

“És una cosa inacceptable. És un ramat d'agressors sexuals. Si diem que el masclisme és una cosa greu, volem un castic exemplar. La majoria de les xiques joves que hem vist el vídeo sí que ens hem sentit ofeses”, ha dit. Una de les mesures, segons les activistes, que podria ajudar a evitar aquests insults masclistes, és eliminar la segregació entre homes i dones en les institucions educatives.

També et pot interessar

stats