Simposio, Rubén Miralles i Llavor, nous restaurants valencians premiats amb l’estrela Michelin
La prestigiosa guia ha reconegut Quique Dacosta amb el Mentor Chef Award
La Guia Michelin 2026 suma tres nous noms valencians a la llista d'establiments amb una estrela. Es tracta de Simposio, a Sant Antoni de Benaixeve, Rubén Miralles, a Vinaròs, i Llavor, a Orpesa, segons s'ha donat a conéixer en la gala celebrada este dimarts a Màlaga.
La prestigiosa guia ha concedit la primera insígnia a Simposio, a Sant Antoni de Benaixeve (Camp de Túria), on el xef Roger Julián descobrix, a través dels seus menús, "una cuina contemporània molt vinculada al territori".
També s’endú la distinció Rubén Miralles, a Vinaròs (Baix Maestrat), que proposa "una cuina actual, de caire creatiu, que viatja pel món des del territori més pròxim".
I completa el trio de nous estrelats valencians el restaurant Llavor, a Orpesa (Plana Alta). El jove xef Jorge Lengua està al capdavant d'este "modern restaurant que busca exaltar els sabors castellonencs des de la creativitat i la investigació".
Durant la cerimònia, també li han lliurat a Quique Dacosta el Mentor Chef Award, un premi que reconeix "la seua feina i la seua visió de la gastronomia, elevada a la categoria d'art". Precisament, el restaurant de Dacosta a Dénia (Marina Alta) és un dels espais gastronòmics que continua en el més alt, amb tres estreles Michelin. En esta edició, la guia manté en el més alt de l’Olimp gastronòmic els setze mateixos establiments de restauració que ja ostentaven la distinció en el 2025.
Entre els projectes amb dos estreles, revalida esta posició Ricard Camarena Restaurant, a València; L'Escaleta, a Cocentaina; Bon Amb, a Xàbia, i el Poblet, a València.