Simat de la Valldigna celebra una consulta per a decidir la data de les festes

4 min.
tp

La Regidoria de Cultura i Festes de Simat de la Valldigna, a la Safor, ha posat en marxa una consulta ciutadana entre el veïnat del municipi per a decidir les dates en què celebraran enguany les festes.

L'alcalde de Simat, Víctor Mansanet, ha explicat a Les notícies del matí, que l'Ajuntament ha organitzat el referèndum, ja que "hi havia una controvèrsia" entre la gent que és partidària que se celebre el primer cap de setmana d'agost "i aprofitar la gent que ve de les platges pròximes", i els que "volen matindre les tradicions" i que se celebre com sempre, els dies 4, 5 i 6 d'agost.

La consulta és digital, va començar aquest dimarts i acabarà diumenge al migdia. Els resultats, que no són vinculats però que el consistori tindrà en compte, es donaran a conéixer dilluns. Podran participar tots els veïns majors de 16 anys.

Mansanet ha destacat que la "participació és important" i ha recordat que en l'anterior consulta que van fer sobre els bous al carrer va participar el 32% del cens en un poble de 3.500 habitants.

Continguts