Els patrons de Nuestra Madre Loreto, menció especial dels Premis Juan María Bandrés

3 min.

Hui es commemora el Dia Internacional de les Persones Migrants i amb aquest motiu i el del 40 aniversari de CEAR, la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat lliura aquesta vesprada a Madrid els Premis Juan Mari Bandrés, un acte on es farà una menció especial a la tripulació el pesquer Nuestra Madre Loreto, de Santa Pola, que l'any passat va rescatar dotze migrants a prop de les costes de Líbia.

Malgrat les pressions del govern espanyol i la indiferència de la Unió Europea els van traslladar a un port segur, tot i no tindre'n l'autorització i exposar-se a conseqüències penals. "Per a nosaltres ha suposat el reconeixement de la gent, que la societat està amb les bones accions i les bones persones", ha assenyalat un dels patrons del vaixell, Pasqual Durà, en una entrevista en Les notícies del matí.

El patró del Nuestra Madre Loreto, que després de la seua acció humanitària va rebre el reconeixement del seu poble, Santa Pola, a la comarca del Baix Vinalopó, ha rememorat en quines circumstàncies van rescatar els nàufrags. "En el moment que els vam recollir estaven fets pols, destrossats. Malgrat tot, al final va eixir tot bé", ha confessat. Malgrat el patiment de les persones migrants a les quals van cuidar a bord durant més de dos setmanes i de la tripulació, Pasqual Durà ha assegurat guardar un record bonic de l'experiència.

stats