Shakira rebutja l'acord que li oferia la Fiscalia i anirà a juí per frau fiscal

La cantant, que confia "plenament" en la seua innocència, està acusada de defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda

Concert de Shakira
Concert de Shakira

La cantant colombiana Shakira ha rebutjat l'acord que li oferia la Fiscalia de Barcelona per a evitar ser jutjada per defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda i ha decidit anar a juí per frau fiscal, atés que confia "plenament" en la seua innocència.

Segons ha informat l'agència de comunicació de l'artista, el seu equip legal ha estat en contacte amb la Fiscalia de Barcelona per a arribar a un acord que rebaixara la pena que podria correspondre-li per quatre delictes contra la Hisenda pública, però aquest mateix matí ha decidit rebutjar l'última oferta del ministeri públic.

En un comunicat molt crític amb Fiscalia i Hisenda, Shakira assegura que sempre ha confiat en la seua innocència, per la qual cosa ha optat per deixar el tema en mans de la llei, amb la tranquil·litat i la confiança que la justícia li donarà la raó.

La defensa de l'artista ha mantingut contactes amb la Fiscalia de Barcelona per a aconseguir un pacte, després que el mes de maig l'Audiència de Barcelona declarara que se l'havia de jutjar per quatre delictes contra la Hisenda pública, per defraudar 14,5 milions entre els anys 2012 i 2014 simulant que no residia a Espanya.

Malgrat que acusació i defensa no han arribat a cap acord per a entregar al jutjat un escrit d'acusació de conformitat, fet que no hauria evitat que Shakira s'asseguera en la banqueta, la cantant encara podria pactar amb la Fiscalia fins al mateix dia del juí.

L'artista ha remarcat a través de la seua agència que, malgrat les converses que els seus advocats han mantingut amb la Fiscalia, la seua voluntat sempre ha sigut continuar amb el procés penal i no conformar-se amb una rebaixa de la condemna.

Per a la cantant i el seu equip, aquest cas "constitueix un atropellament total" als seus drets, ja que ha demostrat sempre "una conducta impecable, com a persona i contribuent, i una plena disposició a solucionar qualsevol diferència des del primer moment, fins i tot abans del procés penal".

En aquest sentit, el comunicat recorda que "fins i tot discrepant" del criteri del seu equip jurídic sobre el suposat frau fiscal, l'artista va retornar 17,2 milions d'euros a l'Agència Tributària —la suma presumptament defraudada més els interessos— i que "des de fa molts anys no existeix cap deute pendent amb Hisenda".

Així mateix, la cantant sosté que ha confiat i ha seguit sempre fidelment les recomanacions dels millors especialistes i assessors experts de Pricewaterhouse Coopers i ha complit de manera impecable en les més de 20 jurisdiccions en les quals ha tributat.

En el comunicat, Shakira critica que l'Agència Tributària "gasta milions" en "persecucions" com la que ella ha patit i "perd un de cada dos plets amb els seus contribuents". És per això que ha decidit deixar el tema en mans de la llei, amb la tranquil·litat i la confiança que la justícia li donarà la raó.

"La Fiscalia s'ha obstinat a recaptar els diners reportats de les meues gires internacionals i en The Voice quan encara no era resident a Espanya i han recorregut a mitjans indeguts per a pressionar, tal com ho fan diàriament i injustament amb milers de contribuents amb finalitats lucratius", manté el comunicat.

També et pot interessar

stats