Shakira anirà a juí per frau fiscal de 14,5 milions d'euros

L'Audiència de Barcelona acusa la cantant de defraudar a Hisenda simulant no residir a Espanya i ocultant ingressos mitjançant paradisos fiscals

Concert de Shakira
Concert de Shakira

L'Audiència de Barcelona ha avalat la decisió del jutge instructor d'enviar la cantant Shakira a juí, acusada de defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda simulant no residir a Espanya i ocultant ingressos mitjançant un entramat amb seu en paradisos fiscals.

En un acte, el tribunal desestima el recurs de Shakira contra la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) i confirma que hi ha suficients indicis per jutjar a l'artista colombiana, arran de la querella que la Fiscalia va presentar contra ella per sis delictes contra la hisenda pública.

Shakira ja ha pagat els 14,5 milions que l'Agència Tributària li exigia —més altres tres milions en interessos— per un suposat frau fiscal comés entre els anys 2012 i 2014, la qual cosa no impedeix que acabe en la banqueta.

La cantant ha anunciat que continuarà defensant la seua innocència en els tribunals amb el seu equip legal, després d'insistir que la seua conducta en matèria tributària "sempre ha sigut irreprotxable" en tots els països on ha hagut de pagar impostos.

Segons manté el comunicat remés pel gabinet de comunicació de l'artista, l'Audiència de Barcelona no ha entrat a valorar si Shakira va cometre frau fiscal "ni desestima els arguments plantejats per la defensa", sinó que es limita a instar "les parts a presentar les seues al·legacions en un moment processal diferent de l'actual".

"La desestimació del recurs d'apel·lació és simplement un pas més del procés, que ara continua el seu tràmit habitual", afig la nota.

També et pot interessar

stats