La Setmana Santa porta a les nostres carreteres més de 3,6 milions de moviments des d'aquest divendres

La DGT estima que quasi la quarta part dels desplaçaments del conjunt d’Espanya passaran per la Comunitat Valenciana

Personal de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana controla, des de les pantalles, l'estat del trànsit a les carreteres valencianes
Personal de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana controla, des de les pantalles, l'estat del trànsit a les carreteres valencianes / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de març 2024 - 11:09 Actualitzat: 22 de març 2024 - 08:14

Les carreteres valencianes absorbiran més de tres milions i mig de desplaçaments des d’aquest divendres i fins a la mitjanit del dia 1 d’abril, en l’operació especial de trànsit de la Setmana Santa, segons informen des de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Segons els càlculs d’aquest organisme que vetla per la seguretat viària, pel territori valencià passaran 3,6 milions de desplaçaments, el que suposa el 22% del total de moviments d’Espanya.

L’operació especial de trànsit començarà aquest divendres, a les tres de la vesprada, ja que en algunes autonomies la pròxima setmana ja tenen jornades festives, i s’estendrà fins a la mitjanit de l’1 d’abril, dia no laborable en set autonomies, entre aquestes la valenciana.

Des de la DGT incideixen en l’increment de trànsit que hi haurà enguany respecte a l’any passat, vora un 1% de desplaçaments més. Així mateix, apunten que la Setmana Santa és un dels períodes més complicats de l’any pel que fa a la circulació, perquè hi ha molts desplaçaments en poc de temps, amb orígens i destinacions semblants per a tots els vehicles i durant els mateixos dies.

El 90% dels moviments de trànsit seran al començament, aquest divendres, i al final, l'1 d’abril. El fet que molts aprofiten els dies de la Setmana Santa per a estar en les segones residències de la costa o bé escullen destinacions turístiques del litoral valencià converteixen el nostre territori en un formiguer de vehicles, especialment al principi i al final de l’operació especial de la Setmana Santa.

La DGT ampliarà durant aquests dies els mitjans per a vigilar la seguretat de les carreteres. Així als que habitualment hi ha, s’afegiran radars fixos i mòbils per a controlar la velocitat, helicòpters i drons, a més de càmeres i furgonetes camuflades per al control de l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat. Aquest desplegament de mitjans tècnics es complementarà amb un increment d’efectius humans, segons assenyalen des de la DGT.

 

També et pot interessar

stats