El primer cap de setmana sense estat d'alarma suma més de 2.000 sancions

La Generalitat fa un balanç satisfactori i destaca que el nombre d'infraccions és inferior, tot i l'augment en l'ocupació hotelera

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a Calp
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a Cullera

El primer cap de setmana sense tancament perimetral de la Comunitat Valenciana a causa de la fi de l'estat d'alarma suma ja més de 2.100 sancions: 1.500 imposades per la Policia Nacional i 600 per agents municipals. La consellera de Justícia Gabriela Bravo, però, ha subratllat la normalitat i l'absència d'incidents remarcables.

Tot i la major afluència de turistes, que s'ha traduït en una ocupació hotelera superior al 70%, el nombre de sancions ha sigut inferior al del cap de setmana anterior. D'aquesta manera, Bravo ha incidit en el fet que la ciutadania valenciana "preferisca estar viva a una socialització inadequada".

La consellera s'ha reunit aquest diumenge a Cullera (Ribera Baixa) amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants de les forces i els cossos de seguretat per a fer balanç del dispositiu especial de seguretat activat divendres.

La vigilància s'ha duplicat, i fins i tot triplicat, en algunes de les zones que més preocupen, els municipis turístics del litoral com ara Benicàssim, Peníscola, Gandia, Cullera, Xàbia, Dénia, Benidorm o Alacant.

Bravo ha qualificat de "satisfactori" el balanç dels darrers dos dies, on la major afluència de visitants als municipis costaners no s'ha traduït en un increment d'incidents. Pel que fa a les zones d'oci nocturn, la consellera ha destacat què una vegada entra en vigor el toc de queda "els carrers es queden pràcticament buits".

D'altra banda, Calero ha emfasitzat que els incidents han sigut "mínims" i ha agraït la responsabilitat ciutadana, especialment la del jovent. La delegada de govern ha donat la benvinguda als turistes que volen gaudir de la Comunitat Valenciana alhora que ha recordat que s'ha de respectar la normativa anti-Covid.

També et pot interessar

stats