Set detinguts i 20 tones d'articles tèxtils falsificats en una operació conjunta a Espanya i Portugal

Quatre dels 23 registres practicats per a esclarir els fets es van realitzar a la província d'Alacant

Material textil falsificat
Material tèxtil falsificat / Policia Nacional

La Policia Nacional ha intervingut a Espanya i Portugal més de vint tones d'articles tèxtils falsificats, principalment sabatilles, que estaven preparades per a ser distribuïdes per una organització criminal que va obtenir més de sis milions d'euros de beneficis venent productes fraudulents, després de 23 registres practicats, entre ells, quatre a la província d'Alacant. En la batejada com a operació Magda-Love, realitzada de forma conjunta amb la Guàrdia Nacional Republicana de Portugal i Europol, els agents han detingut set persones a Espanya i n'han investigat a altres deu en territori portugués.

Segons ha informat la Direcció General de la Policia, en els 23 registres practicats —sis a Espanya i dèsset a Portugal— han intervingut un total de 34.436 articles falsificats i 507.000 euros en efectiu, dotze vehicles, una pistola i maquinària per a fabricar els productes falsos. Va ser dimarts passat quan els agents van donar per finalitzada la investigació i van dur a terme els 23 registres, entre ells, quatre a la província d'Alacant i dos a Madrid. Ací van intervenir 12.300 articles falsificats, menys de la meitat del total.

La investigació es va iniciar fa més d'un any, quan els agents van detectar nombrosos perfils en xarxes socials en els quals s'oferien milers de sabatilles fraudulentes. Van descobrir que darrere d'ells estava un grup criminal, els membres del qual contactaven i es desplaçaven de manera recurrent al nord de Portugal, on ordenaven la fabricació per encàrrec dels articles. Després d'elaborar-los, eren remesos a la província d'Alacant mitjançant una agència de paqueteria, la mateixa que empraven per a fer arribar les comandes als seus clients.

A través d'Europol, els agents van aconseguir identificar fins a dèsset centres de fabricació clandestina de les sabatilles, així com diverses naus a les quals emmagatzemaven la mercaderia. De manera paral·lela, van obrir una investigació econòmica entorn de l'encobriment i ocultació dels beneficis obtinguts il·lícitament, que calculen que superen els sis milions d'euros. Tots estos diners els reinvertien en la compra de propietats i en la creació d'empreses, una dedicada a la compra i lloguer d'habitatges a Madrid, ciutat en la qual vivia un dels investigats en la trama. Este home comptava amb un estudi propi per a la maquetació de les peces i publicava els seus dissenys en xarxes socials, a més dels productes falsos.

Els investigadors han aconseguit bloquejar els comptes bancaris, les xarxes socials i les finques dels supòsits implicats, als qui s'imputen delictes de pertinença a organització criminal, contra la propietat industrial i blanqueig de capitals.

També et pot interessar

stats