El Servei de Vigilància Marina registra un miler d'embarcacions en el primer mes de funcionament

Les embarcacions motores centren més del 75% de les actuacions de control i vigilància d'aquest servei que opera a la Marina Alta

Imatge dels Serveis de Vigilància Marina
Imatge dels Servei de Vigilància Marina / À Punt NTC
24 de juliol 2022 - 14:25

El Servei de Vigilància Marina que recorre el litoral de la Marina Alta ha interactuat amb més de 1.000 embarcacions durant el primer mes de funcionament, més del 75% de motor.

Entre les tasques d'aquest equip hi ha la de recopilar informació per a adequar les accions de conservació de l'espai marí. Després d'un mes en marxa, ja es poden observar els resultats extrets de l'aplicació mòbil que utilitzen per a registrar l'activitat.

A la Marina Alta hi ha molts vaixells que fondegen a les cales, però la majoria de les embarcacions ho fan amb les boies autoritzades. Aquesta experiència destaca l'impacte positiu de les boies ecològiques instal·lades en l'espai marí protegit, que redueix dràsticament el fondeig irregular sobre les praderies de posidònia.

Al voltant de la reserva marina del cap de Sant Antoni un dels advertiments més freqüents que el Servei de Vigilància Marina reitera és la reducció la velocitat màxima per davall dels sis nusos màxims permesos que marca la normativa. En aquesta zona, on han registrat una major densitat d'embarcacions i visitant, han hagut d'intervindre per a auxiliar diferents embarcacions en quatre ocasions.

Les actuacions de vigilància estan coordinades amb el servei de guardacostes, la policia marítima, la Guàrdia Civil, així com amb els ajuntaments i els agents mediambientals.

També et pot interessar

stats