El servei Kumpania d'atenció a l'alumnat gitano s’amplia a educació infantil i postgraus

La Conselleria d’Igualtat preveu ajudar 480 infants i joves del territori valencià

Imatge d'arxiu d'un grup de xiquets d'ètnia gitana
Imatge d'arxiu d'un grup de xiquets d'ètnia gitana / À Punt NTC

El programa Kumpania de la Conselleria d’Igualtat, dedicat a la millora socioeducativa de l'alumnat d’ètnia gitana en els centres públics de la Comunitat Valenciana, ha ampliat el seu servei d’atenció per a intervindre en totes les etapes educatives. 

Així, el curs vinent hi haurà dos programes: el primer, anomenat Impulsa Kumpania, està dirigit a primària i secundària i el formen catorze grups, amb un mínim de dotze estudiants cadascun, a més de cinc famílies amb fills i filles en educació infantil. 

El segon, batejat com a Kumpania + assessorarà en l'àmbit educatiu i laboral la joventut gitana que cursa estudis postobligatoris o que hi vol accedir. Estarà format per dos grups d'atenció amb 24 places cadascun, ubicats a les ciutats d'Alacant i Castelló de la Plana; i altres dos, amb un mínim de dotze integrants, a les ciutats d'Elx i Castelló de la Plana.

Les sessions començaran aquest curs i es preveu que arriben a un mínim de 480 xiquets, xiquetes, adolescents i joves, als quals se sumaran al voltant de 70 famílies amb fills i filles d’educació infantil.

La primera fase d'aquest servei de millora socioeducativa es va iniciar el 2019 per a pal·liar la desigualtat de condicions i resultats d'una part de l'alumnat gitano dins del sistema educatiu respecte de la resta de la població. 

Durant la pandèmia, s'han facilitat dispositius mòbils per a seguir les classes en aquells casos en què l'assistència presencial no ha sigut possible. En l’últim any escolar, dels 268 infants que han fet el programa Kumpania, un 89% va aconseguir passar de curs.

Aquest servei forma part de la xarxa del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, destinat a la ciutadania que necessite ser atesa per una situació d'especial vulnerabilitat.

També et pot interessar