Els Serrans i el Racó d'Ademús homenatgen 19 víctimes de l'Holocaust

Pérez Garijo ha entregat els corresponents Taulells de la Memòria 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents localitats d'aquestes comarques els 'Taulells de la Memòria'
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents localitats d'aquestes comarques els Taulells de la Memòria / GVA

Les comarques dels Serrans i el Racó d'Ademús han homenatjat aquest dissabte 19 víctimes de l'Holocaust. Van morir per “defensar la llibertat i els valors democràtics” i amb la finalitat de treballar perquè la memòria siga un element integral de totes les administracions.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, que ha presidit l'acte, ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents municipis d'aquestes comarques els Taulells de la Memòria amb els noms i cognoms “dels valencians i valencianes que van patir aquell horror” i que s’instal·laran a l’espai públic.

En la cerimònia també han participat alcaldes i alcaldesses de la comarca, a més dels familiars de les víctimes i entitats memorialistes.

Pérez Garijo ha remarcat la importància de “reparar el mal causat” i retre homenatge a 19 valencians que, “com les més de 600 víctimes de la Comunitat Valenciana i milions de persones per tot Europa, van patir el mal radical”.

En la seua intervenció, la consellera ha assenyalat que amb l'acte d'aquest dissabte “arriben a 533 els taulells entregats als ajuntaments” i ha lamentat que les víctimes “hagen hagut d’esperar tota una vida perquè reben aquest reconeixement en un acte en el qual cap d'elles ha pogut estar present”.

També et pot interessar