Els Serrans i el Racó d'Ademús homenatgen 19 víctimes de l'Holocaust

Pérez Garijo ha entregat els corresponents Taulells de la Memòria 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents localitats d'aquestes comarques els 'Taulells de la Memòria'
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents localitats d'aquestes comarques els Taulells de la Memòria / GVA

Les comarques dels Serrans i el Racó d'Ademús han homenatjat aquest dissabte 19 víctimes de l'Holocaust. Van morir per “defensar la llibertat i els valors democràtics” i amb la finalitat de treballar perquè la memòria siga un element integral de totes les administracions.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, que ha presidit l'acte, ha entregat a representants dels ajuntaments de diferents municipis d'aquestes comarques els Taulells de la Memòria amb els noms i cognoms “dels valencians i valencianes que van patir aquell horror” i que s’instal·laran a l’espai públic.

En la cerimònia també han participat alcaldes i alcaldesses de la comarca, a més dels familiars de les víctimes i entitats memorialistes.

Pérez Garijo ha remarcat la importància de “reparar el mal causat” i retre homenatge a 19 valencians que, “com les més de 600 víctimes de la Comunitat Valenciana i milions de persones per tot Europa, van patir el mal radical”.

En la seua intervenció, la consellera ha assenyalat que amb l'acte d'aquest dissabte “arriben a 533 els taulells entregats als ajuntaments” i ha lamentat que les víctimes “hagen hagut d’esperar tota una vida perquè reben aquest reconeixement en un acte en el qual cap d'elles ha pogut estar present”.

També et pot interessar

stats