Els sermons del rector d’Albalat dels Tarongers escaroten part del veïnat

Asseguren que en les misses utilitza un discurs xenòfob, homòfob i que ataca directament les dones, però l'Arquebisbat diu que ell nega les acusacions

Un rector Albalat dels Tarongers té un discus xenòfob, homòfob i misogin / À Punt NTC

A Albalat dels Tarongers (Camp de Morvedre), els sermons del rector han indignat bona part del veïnat. Asseguren que està utilitzant el púlpit per a estendre un discurs xenòfob, homòfob i atacar les dones. L'Ajuntament ha convocat un ple extraordinari divendres que ve per a reprovar l'actitud del capellà i denunciar el que consideren un discurs d'odi.

La indignació creix entre els feligresos d'Albalat dels Tarongers. Entre les declaracions del veïnat podem trobar algunes barbaritats que ha dit el rector, com que "Déu no beneeix els homosexuals", que “la dona quan arriba l’home a casa li ha de posar les sabates i la cervesa", o que "està bé que les dones suporten el maltractament”, entre altres barbaritats com que “les persones homosexuals haurien d’estar mortes”.

Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa de la localitat, Maite Pérez, conta que són molts els que han anat al consistori a denunciar la situació i que des de fa mesos estan rebent queixes. Un veí comenta que “dijous vaig eixir fatal de l'església i vaig dir que no tornaria més”, i una altra veïna afirma que va estar a punt d’alçar-se i dir que “tu no t’has llegit la Bíblia, en la Bíblia no posa res d’això”. És més, han convocat un ple extraordinari per a divendres que ve per a reprovar els discursos d'odi des del púlpit i impedir que puga fer més misses.

L’equip d’À Punt ha intentat parlar amb el rector, de 26 anys, que també fa missa a Estivella, Torres Torres i Segart, però no ha sigut possible posar-se en contacte amb ell. També s'ha demanat la versió de l'arquebisbat i, de moment, tampoc s’ha obtingut cap resposta.

L'Arquebisbat diu que el rector nega les acusacions

L'Arquebisbat de València ha informat en un comunicat de premsa que s'ha posat en contacte amb el rector, que ha negat les paraules que s'han posat en la seua boca, afirmant que són una tergiversació. En aquest sentit, el clergue afirma que condemna absolutament la violència contra les dones i en cap cas ha sigut la seua intenció ofendre a ningú.

Segons el comunicat, el rector lamenta enormement el mal que aquesta notícia ha fet a l'Església i als qui s'hagen pogut sentir ofesos per la tergiversació de les seues paraules i perdona les calúmnies realitzades contra la seua persona.

La nota de premsa també informa que alguns parroquians han contactat amb l'Arquebisbat per a assegurar que la versió publicada no coincideix amb les paraules del rector i reafirmant que s'han tergiversat.

També et pot interessar

stats