Així serà el nou curs escolar: classes presencials, menys distància física a les aules i grups bambolla per a infantil i primària

Per al curs 2021-2022 la Conselleria d'Educació ja ha invertit, dels fons Covid, 39 milions d’euros per a reforçar la seguretat dels centres

Com queda el curs escolar

En dues setmanes comença el curs escolar i la principal novetat és que les classes seran presencials per a totes les etapes educatives, sempre que la situació epidemiològica ho permeta.

El 8 de setembre comença el nou curs escolar i es mantindrà al protocol que el Ministeri i les conselleries d'Educació van acordar al maig, quan la incidència acumulada era molt més baixa.

La distància física en interiors es reduirà i passarà de l'1,5 metres a l'1,2 metres. Els grups bambolla es reserven per a infantil i primària. En principi les ràtios no es modifiquen, almenys a la Comunitat Valenciana.

El conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà ha explicat que s’estan reduint les ràtios de forma estructural. L’altra singularitat del curs escolar valencià és que s'han contractat 5.042 mestres més per a desdoblar i evitar aglomeracions a les aules.

Dels més de 13.000 milions del fons Covid que destinarà el govern espanyol a les comunitats autònomes, 1.400 millions d'euros es destinaran a la Comunitat Valenciana, seguint, esta vegada sí, el criteri poblacional. La Conselleria d’Educació espera que d'aquesta quantitat se'ls compense el que ja han avançat. “Hem fet una inversió de 39 milions per a reforçar la seguretat dels centres”, ha dit el conseller Vicent Marzá.

Quan falten 14 dies per a l'inici del curs, el 78% dels alumnes valencians majors de 12 anys han rebut la primera dosi de la vacuna i, segons ha confirmat el conseller, “això significa que quan comence el curs, el 100% tindran la primera vacuna i la majoria la pauta completa”. Els docents estan immunitzats des de la primavera, per ser personal essencial.

També et pot interessar

stats