El Seprona clausura un escorxador il·legal que venia carn sense control sanitari en establiments asiàtics

L'entramat tenia punts de venda a Manises i Alfafar i localitats de huit províncies i l'operació ha permés intervindre 350 quilograms de carn

mata
A l'interior de la finca els guàrdies civils van localitzar 650 animals (gallines, ànecs, cabres, porcs i rucs). / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil pertanyents al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) han clausurat a un escorxador il·legal situat en una parcel·la de Madrid, realitzant inspeccions a locals de huit províncies on anava destinada la carn que no tenia cap mena de control sanitari. 

L'operació ha permés intervindre 350 quilograms de carn, que estava disposada per a la seua distribució al públic.

La situació d'insalubritat de l'establiment ha propiciat la detenció de sis persones, totes elles d'origen asiàtic. També se'ls atribueix un altre delicte de maltractament per l'absència de mesures de benestar animal i mètodes d'atordiment en el sacrifici

Els controls es van intensificar després de conéixer-se el primer cas de grip aviària detectat al febrer d'enguany a la Comunitat de Madrid.

En aquesta parcel·la la Guàrdia Civil va constatar el sacrifici d'animals i la crema de restes d'animals dins de la mateixa explotació. Els investigats treien la carn dels animals sacrificats en furgonetes o turismes sense cadena de fred.

La mercaderia era transportada en unes ocasions fins a un polígon situat a Fuenlabrada, lloc des del qual es distribuïa a restaurants i establiments regentats per ciutadans asiàtics. També a través d'un establiment que introduïa la carn en les seues neveres i posteriorment es distribuïa a través d'un servei de missatgeria. El transport es realitzava sense cap mena de control sanitari.

650 animals en la finca

Una vegada van accedir a l'interior de la finca, els guàrdies civils van localitzar 650 animals (gallines, ànecs, cabres, porcs i rucs), que van ser posats en quarantena i sotmesos a les proves pertinents. Les proves van llançar resultat positiu en salmonel·la entèrica, per la qual cosa s'ha decretat el seu sacrifici.

L'entramat tenia punts de venda al Molar, Aranjuez i Fuenlabrada (Madrid), Lebrija (Sevilla), Lucena (Còrdova), Fuente del Fresno (Ciudad Real), Manises i Alfafar (València), Lugones (Astúries), Liencres (Cantàbria) i Basauri (Biscaia).

A més dels sis detinguts (5 homes i 1 dona), els quals regentaven l'escorxador, realitzant sacrificis i distribuint la carn, la Guàrdia Civil ha investigat dotze persones més per delictes d'estafa, contra el mercat i els consumidors i contra la salut pública.

També et pot interessar

stats