La sentència del primer juí pels xiquets furtats es donarà a conéixer hui

L’únic acusat, el doctor Eduardo Vela, de 85 anys, s'enfronta a una petició de la fiscalia d'11 anys de presó.

Vela està acusat de participar en el robatori d'Inés Madrigal el 1969 a la clínica San Ramón de Madrid
Vela està acusat de participar en el robatori d'Inés Madrigal el 1969 a la clínica San Ramón de Madrid

L'Audiència Provincial de Madrid donarà a conéixer aquest dilluns la sentència del primer juí per xiquets furtats a Espanya. L’únic acusat, el doctor Eduardo Vela, de 85 anys, s'enfronta a una petició de la fiscalia d'onze anys de presó.

Fonts jurídiques han confirmat que l'Audiència de Madrid ha dictat una resolució en què cita els procuradors, la fiscalia i l'acusat per a lliurar-los la sentència en mà. Tot i això, no s'espera la presència del ginecòleg, tenint en compte que al llarg del procediment ha tractat d'evitar qualsevol compareixença al·legant problemes de salut.

Vela està acusat de participar en el robatori d'Inés Madrigal el 1969 a la clínica San Ramón de Madrid. Al centre sanitari també treballava sor María Florencia Gómez Valbuena, la primera persona a qui un jutge va obrir diligències a Espanya per un cas d'aquestes característiques i que va morir quatre dies després que la cridaren a declarar.

El doctor, presumptament, va participar en el robatori de la xiqueta de bolquers a la seua mare biològica per a després donar-la a una dona estèril, a qui li havia recomanat fingir un embaràs amb coixins. La fiscalia l’acusa dels delictes de sostracció d’una menor, un altre de suposició de part i un altre de falsedat en document oficial.

D’aquesta manera, la sentència arribarà finalment aquest dilluns, més de tres mesos després que va començar el juí i després de set anys de lluita judicial de la víctima, Inés Madrigal, presidenta de l’associació de bebés robats de la Regió de Múrcia.

També et pot interessar

stats